Elsamverkansportalen

Susie Utbildning
Tillbaka

Äntligen dags för SUSIE-Webbinar


Nu är förra årets succé, SUSIE-webbinar, tillbaka. Vad är egentligen det vinnande konceptet med ett webbinar?
Jo att du kan delta genom att sitta vid din dator hemifrån eller på ditt kontor. Det sparar pengar i både restid och eventuellt boende när du kan vara kvar hemma. I år använder vi oss av webbkonferenssystemet Adobe Connect. Det är ett system som vi har erfarenhet av då andra supportkunder håller möten i det. Dessa webbinar riktar sig till dig som elnätbolag.

Vi tror att Adobe Connect kommer att uppfattas som enklare av användaren eftersom det är ett rent och snyggt system. Det finns en hel del bra hjälpapplikationer i systemet som gör att du kan begära ordet, hålla med (Agree), inte hålla med (Disagree) genom att klicka på olika ikoner. Detta ger tydliga signaler till utbildningsvärden att du vill ha ordet för en kommentar eller fråga. 
Det förenklar för alla eftersom det annars lätt kan bli att deltagare avbryter varandra vid online-möten/utbildningar. Om du har webkamera på datorn rekommenderar vi att den är på för ett mer levande intryck. Jag kommer att delta med webkamera så att ni ser mig som utbildar.

Det som lätt kan uppstå vid den här typen av utbildningar är rundgång. Speciellt när deltagaren sitter med högtalaren på och lyssnar på utbildningen. För att undvika detta ber vi därför dig att använda dig av headset med mikrofon. Mikrofonen är viktig så att du aktivt kan ställa frågor under utbildningens gång.
När du inte ställer frågor rekommenderar vi att du är ”mutad”. På så vis försvinner bakgrundsljud och tangentbordsljud för samtliga deltagare och det blir lättare att höra vad utbildaren pratar om.
För att få andra ”tips och trix” vid deltagande av utbildning klicka här.

Webbinarinbjudan är utskickad och det är fritt fram för samtliga elnätsbolag att anmäla sig enligt instruktioner. Några dagar innan utbildningen kommer ett bekräftelsemail skickas till dig med information om utbildning, även information för att få ljud, mikrofon och annat tekniskt att fungera.

För mer detaljerad information om utbildningspassen och vilka datum som är aktuella, titta under SUSIE/Utbildningar.